13 Aralık 2025 Cumartesi
DOLAR 42.70 ₺
EURO 50.17 ₺
STERLIN 57.09 ₺
G.ALTIN 5,898.49 ₺
BİLEZİK 5,440.37 ₺
BTC 90,085.42 $
ETH 3,078.75 $
BİST 0.00

    FOÇA'DAN ŞEVKETİ BOSTAN

    Gastronomi
    Yayınlama: 19 Kasım 2025 Çarşamba 01:26 Güncelleme: 19 Kasım 2025 Çarşamba 01:27 Kaynak: Haber Merkezi Editör: HAKAN DOĞANAY

    FOÇA'DAN ŞEVKETİ BOSTAN

    Şevketi Bostan, Girit, Ege ve Foça mutfağının meşhur, lezzetli ve sağlıklı ot yemeklerinden biridir. Genellikle kuzu etli yapılır.

    Hakanla Geziyorum programının yapımcısı ve sunucusu, aynı zamanda Foça Gündem Genel Yayın Yönetmeni Hakan Doğanay'dan size klasik bir Kuzu Etli Şevketi Bostan tarifi:

    🌿 Malzemeler

    • 500 gr ayıklanmış şevketi bostan

    • 250 gr kuşbaşı kuzu eti

    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

    • 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)

    • 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)

    • 2-2.5 su bardağı sıcak su

    • Tuz

    Terbiyesi İçin:

    • 1 yemek kaşığı un

    • 1 limonun suyu

    • Yemeğin kendi suyundan 1-2 kepçe

    🔪 Hazırlanışı

    1. Şevketi Bostanı Hazırlama: Ayıklanmış ve temizlenmiş şevketi bostanları kararmaması için bir miktar limonlu suyun içinde bekletin.

    2. Eti Kavurma: Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı kuzu etlerini rengi dönüp suyunu salıp çekene kadar kavurun.

    3. Soğan ve Ot: Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin. Süzdüğünüz şevketi bostanları tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

    4. Pişirme: Tuzu ve sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp, şevketi bostan ve kuzu etleri yumuşayana kadar yaklaşık 40-60 dakika pişirin. (Şevketi bostanın sertliğine göre süre değişebilir, ara sıra kontrol edin.)

    5. Terbiye: Ayrı bir kasede un ve limon suyunu topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Pişen yemeğin suyundan 1-2 kepçe alıp bu karışıma yavaş yavaş ekleyerek ılındırın.

    6. Terbiyeyi Ekleme: Hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye, karıştırarak ilave edin. Terbiye eklendikten sonra bir taşım daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.

    7. Dinlendirme ve Servis: Yemeği ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun !

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code