16 Kasım 2025 Pazar
DOLAR 42.32 ₺
EURO 49.24 ₺
STERLIN 55.83 ₺
G.ALTIN 5,559.75 ₺
BİLEZİK 5,247.17 ₺
BTC 94,916.74 $
ETH 3,149.74 $
BİST 0.00

    FOÇALI LATİF SÜLÜN'ÜN KAKAVYASI

    Gastronomi
    Yayınlama: 2 Kasım 2025 Pazar 18:05 Kaynak: Haber Merkezi

    FOÇALI LATİF SÜLÜN'ÜN KAKAVYASI

    FOÇAGÜNDEM - Ege Adaları’na ait bir yemek olarak tanınır Kakavya. Ama bütün Ege halkı da nasıl yapıldığını az çok bilir.

    Kakavya; defne yaprağı, sarımsak, patates gibi farklı malzemelerle de pişirilir.

    Hatta her balıkçı ailesinin farklı bir tarifi vardır. B

    alığa gelince, her çeşidini kullanabilir, birkaç tanesini karıştırarak da yapabilirsiniz.

    Biz size Foçalı Latif Sülün'ün ödüllü tarifini sunduk.

     

    MALZEMELER

    1 Adet iri topan Kefal

    ½ Arpacık soğan

    4 Adet sivri biber

    ½ Delice domates (Chery)

    Bir salkım koruk

    Yabani nane

    Zeytinyağı

    HAZIRLANIŞI

    Topan kefal temizlendikten sonra, kemiğini kesmeden sırtından dilimlere ayrılır. Derin bir tencereye zeytinyağı konur, iri kıyılmış biberler ve bütün olarak arpacık soğanlar biraz pembeleştirilir. Daha sonra balığın sırtı üste gelecek şekilde tencereye konulur ve bir bardak su ilave edilir. 20 dakika pişirilir, sonra üzerine bıçağın ucu ile delinmiş delice domatesler ve koruk salkımı atılır. 5 dakika daha piştikten sonra servis için üzeri yabani nane ile süslenir. Yenilirken suyuna ekmek banılabilir.Afiyet olsun.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code