16 Kasım 2025 Pazar
DOLAR 42.32 ₺
EURO 49.24 ₺
STERLIN 55.83 ₺
G.ALTIN 5,559.75 ₺
BİLEZİK 5,247.17 ₺
BTC 94,916.74 $
ETH 3,149.74 $
BİST 0.00

    FOÇA'NIN YOĞURTLU GOPEZİ (KUPEZ)

    Gastronomi
    Yayınlama: 2 Kasım 2025 Pazar 16:52 Güncelleme: 2 Kasım 2025 Pazar 16:53 Kaynak: Haber Merkezi

    Yoğurtlu Gopez Balığı, yoğurt-balık ikilisinin birlikte ne kadar enfes bir lezzete dönüştüğünün en güzel kanıtı

    FOÇA'NIN YOĞURTLU GOPEZİ (KUPEZ)

    FOÇAGÜNDEM - Balıkla yoğurdun birlikte tüketilmemesi gerektiği, hatta bu ikilinin bir araya geldiğinde zehirleyeceği düşüncesi doğru bildiğimiz yanlışların başında geliyor. Oysa uzmanlar balık ve yoğurdun her ikisinin de taze olması durumunda bir arada tüketilebileceğini belirtiyor.

    İzmir mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan YOĞURTLU GOPEZ (KUPEZ) BALIĞI yoğurt-balık ikilisinin birlikte ne kadar enfes bir lezzete dönüştüğünün en güzel kanıtı.

    Özellikle Foça’da sıkça yapılan ve yöreye özgü lezzetlerden biri olan yoğurtlu gopez, aslında İlimise Adası’ndan bölgeye göç edenler tarafından getirilmiş. Geçmişi asırlar öncesine dayanan ve kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaşan bu lezzeti mutlaka tadın; zehirlenmekten de korkmayın.

    Haber Resmi

    MALZEMELER

    Gopez (Kupez) Balığı

    Sıvıyağ (kızartmak için)

    Yoğurt

    Birkaç diş sarımsak

    Kırmızı pul biber

    Nane

    Reyhan

    Tereyağı

    YAPILIŞI

    Balıklar temizlenip fleto şeklinde kesilir. Hafif unlanarak çok kızgın yağın içinde kızartılır. Kızartılan balık servis tabağına alınarak balığın üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağında kavurulmuş kırmızıbiber, nane ve reyhan gezdirilir. Ardından servis yapılır. Afiyet olsun

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code